Кривий Ріг - це наша відповідальність. Приєднуйся!

Останні місяці ініціатори Об’єднання Відповідальних Громадян створювали міцну структуру та визначалися з ключовими персонами. Перший етап розбудови організації можна вважати завершеним – і Відповідальні готові йти далі.

«Ми не проект-одноденка і не партія під вибори, – розповідає один із засновників Об’єднання Юлій Морозов, – ми тут всерйоз і надовго. Розуміючи це, ми присвятили чимало зусиль непублічним і непіарним процесам – побудові міцного фундаменту, а саме розробці структури, механізмів прийняття рішень і принципів взаємодії. Упевнений, що це сприятиме довгостроковій та ефективній роботі задля розвитку криворізької громади».

Нарешті в Об’єднанні було завершене формування Рада організації, яка є головним органом прийняття рішень і несе повну відповідальність за діяльність інституції. До Ради увійшли 21 людина віком від 21 до 57 років. Серед них досить відомі в місті громадські діячі, топ-менеджери підприємств, журналісти, підприємці, юристи, митці тощо.

«Приєднався, бо маю бажання використати свої знання й потенціал на користь нашого міста, – пояснює свою мотивацію адвокат Олександр Лозицький. – Чому Відповідальні? Тому що поділяю погляди цієї спільноти щодо шляхів побудови нового громадянського суспільства і отримую задоволення від співпраці з яскравими та реально дієвими особистостями».

«Є притча про боротьбу, яка йде в кожній людині. І схожа вона на боротьбу двох вовків. Один вовк утілює зло – заздрощі, ревнощі, жалкування, егоїзм, амбіції, брехню… Другий вовк утілює добро – мир, любов, надію, істину, доброту, вірність… У кінці завжди перемагає той вовк, якого ти годуєш. Я тут, в Об’єднанні, щоб годувати свого доброго вовка, розвивати його. Тут для цього є всі умови», – розповідає екологічна активістка Ольга Костіна.

Повний список Ради можна знайти за цим посиланням.

Наступним етапом розвитку Об’єднання буде широке залучення криворіжців, яким близькі ідеї Відповідальних. Вони концентровано викладені в «Декларації відповідального громадянина». Прихильником Об’єднання може стати будь-хто, готовий підписати Декларацію і публічно заявити про це. Більше можна довідатися на відповідній сторінці сайту.

«Це має стати першим, дуже простим кроком у нашій співпраці з усіма бажаючими, – пояснює Юлій Морозов. – Цим ми хочемо показати, що нас, тих, хто налаштовані конструктивно і готові до серйозних змін у місті, багато. Є і наступний крок – стати активістом Об’єднання. Цей крок для тих, хто готовий брати на себе більш серйозну відповідальність, узгоджувати дії та приділяти значну частину свого життя альтруїстичним діям. Якщо це шлях для вас – зв’яжіться з будь-ким із членів Ради організації, краще з тим, кого знаєте особисто, і повідомте про свою готовність».

«В усіх нас обмаль часу, – підсумовує ще один член Ради Об’єднання Відповідальних Громадян, видавець і викладач Роман Козлов, – в усіх купа справ. Воно так і складається – чим активніша людина, чим відповідальніша, тим більше проектів вона розпочинає, тим більшу кількість рішень готова приймати. І тим важче це вирішувати поодинці. Об’єднання Відповідальних Громадян для мене – передусім платформа для реалізації різноманітних проектів, потрібних сучасному великому місту. Платформа, заснована не на дурних грошах, а на розважливій конструктивній позиції, на експертному мисленні, на взаємодії та взаємній підтримці».