кразнафотоОб’єднання Відповідальних Громадян спільно з ГО «Мистецькі мандри» (м. Одеса) розпочинає криворізьку частину дослідницького мистецького Проекту “Сукупність неконтрольованих факторів” і запрошує молодих фотографів та краєзнавців стати його учасниками.
“Сукупність неконтрольованих факторів” – це волонтерський проект, який має на меті дослідити історичні епохи міста через фотографію, віднайти головні аспекти для кожного міста та залучити локальних фотографів для сучасної інтерпретації візуальних ознак міста. Проект передбачає роботу з фотоархівами міста, приватними коллекціями та створення нових фотографій міста. Головне дослідження буде проводитись куратором Катериною Радченко, також до процесу буде залучені місцеві краєзнавці, зокрема Олександр Мельник, Ігор Рукавіцин, Едуард Дворчук, фотографи та студенти-волонтери.

Перша організаційна зустріч по проекту відбудеться 18 червня (точний час повідомимо додатково). Часові рамки і конкретна роль кожного учасника обговорюватиметься індивідуально. Запрошуємо зацікавлених фотографів та краєзнавців до 17 червня заповнити невелику анкету: http://goo.gl/forms/AgA330RWOa

Про організацію.:
ГО «МИСТЕЦЬКІ МАНДРИ» була зареєстрована в 2009 році в Одесі, і з того часу було проведено ряд міжнародних та всеукраїнських проектів. Протягом короткого терміну існування, органіація стала головним представником з українського таких міжнародних платформ, як Corners та River//Cities. Також були організовані ряд виставок в Грузії, Франції, Німеччині, Естонії, Турції, та інших країнах.
«Мистецткі Мандри» має на меті популяризувати українське мистецтво та створювати вільні освітні програми. Фокус інтересів – соціальне мистецтво, мистецтво в публічном упросторі та інтервенція, візуальне сучасне мистецтво.

Про куратора:
КАТЕРИНА РАДЧЕНКО – куратор, фотограф, дослідник фотографії та організатор фестивалю Одеса//Батумі Фото дні (www.thephotoday.org)
Фотографії навчалась під час стипендій Гауде Полонія в Польші (куратор – Адам Мазур) та в Музеї Фотографії, Сан-Дієго, США.
Кураторству – в Стокгольмі, Швеція та в проекті “Кураторська платформа” Пінчук Арт Центру, Київ.
Досліджує фотографію та працює з фотоархівами, читала лекції:
– Культурний Проект, Київ;
– Університет Дж.Вашингтона (Вашингтон, США);
– Фотошкола Фототревелер, Одеса.