17 квітня активісти Об’єднання Відповідальних Громадян Неля САУЛЯК і Ольга КОСТІНА завітали до спеціалізованої школи №4 у 5-А клас. Небайдужі школярі долучилися до акції збору відпрацьованих батарейок.

Надійні дитячі руки

— Ми почали збирати батарейки ще восени, коли дізналися, що в нашому місті є організація, яка переймається такими проблемами, — пояснює вчителька української мови Оксана Миколаївна. — У соцмережі побачила групу Об’єднання Відповідальних Громадян, і вирішила розповісти дітям. А вони так захопилися, що не тільки самі почали приносити батарейки, а ще й провели бесіди в інших класах, і ті також долучилися до нашої екологічної акції. Адже про шкоду, якої завдають батарейки, коли потрапляють у землю, знали вже давно, з уроку природознавства.

Діти розказали, що провели експеримент: поклали батарейку в пластикову бляшанку на сонце і спостерігали, як швидко вона «потече». Справді, під сонячними променями батарейка почала розкладатися набагато швидше. Саме тому так важливо правильно зберігати їх.

Надійні дитячі руки

— Ми хочемо захистити і зберегти природу! — зізнаються юні захисники довкілля.

Аби довести, що корисні справи бувають ще й приємними, гості передали школярикам із 5-А запрошення на гру в боулінг від Об’єднання Відповідальних Громадян

— Наша скринька спустошена, але ми її швидко наповнимо знову! — обіцяли діти.

А 399 батарейок поїдуть до Дніпропетровська, де їх прийме організація «ЕКОДНЕПР», яка вміє правильно зберігати відпрацьовані батарейки до того, як вони потраплять на переробку…

Віра Весняна