delikate

28 квітня в КГЦ ШELTER+ відіграє свій концерт гурт deliKate. Харківська команда є одним з найбільш цікавих і приємних нових явищ на українській музичній сцені сама по собі, але для нас, криворіжців, гурт цікавий передусім одним зі своїх учасників – клавішником Фімою Чупахіним.

Так вийшло, що ледь не кожен другий з молодих, але помітних українських джазменів родом з Кривого Рогу. Піаніст Олексій Боголюбов, трубач Денис Аду, саксофоніст Віктор Павелко – ряд можна продовжувати досить довго. Більшість з них закономірно сьогодні живуть і працюють не в нашому місті. Трохи окремо стоїть Фіма Чупахін, який осів не в Києві, а в Харкові. Окрім власне джазового «Acoustic quartet», який є чи не найстабільнішим українським джазовим колективом, Чупахін грав чи продовжує грати в бендах різних стилів і напрямків. Найбільш помітними з них є, мабуть, колишні учасники «5’nizza»– Сергій Бабкін і SunSay, співпрацював Фіма також і з Кузьмою Скрябіним,Pur:Pur, SunSay, SophieVilly, численними джазовими зірками з усього світу…

Коли молоді й невідомі засновники гурту deliKate запросили Фіму грати з ними, успіх цієї затії їм самим видавався примарним. «Але раптом, узимку, під Новий рік, наприкінці 2012 року, – розповідає вокалістка deliKate Катерина Офліян, –мені подзвонив барабанщик Ігор і сказав, що Фіма буде з нами грати. Виявилося, дива таки трапляються!» Цей момент Катерина називає другим народженням гурту, і дійсно – подальший розвиток deliKate не зупинила навіть тривала відсутність Чупахіна, який півроку вдосконалював свої вміння й надихався справжнім американським джазом у Нью-Йорку. Музиканти продовжували репетирувати через скайп і фактично створили свій дебютний альбом через океан.

«Ми вважаємо великою цінністю всіх музикантів, які почали свій творчій шлях у Кривому Розі, незалежно від того, де вони живуть і творять сьогодні,– розповідає співзасновник КГЦ ШELTER+ Юлій Морозов, – адже віримо, що сьогодні культурно-громадський фронт є не менш важливим за військовий чи політичний. Саме якісна музика, яку грають якісні люди, є тим, що може зменшувати напругу в суспільстві, що може об’єднувати людей і розвивати їх. І хто, як не наші земляки, що досягли певного рівня і статусу, талант яких цінують тисячі людей вусьому світі, можуть стати тим послами миру й здорового глузду для Кривого Рогу? Фіма Чупахін є чи не найкращою людиною для цього».

Якщо стисло, то deliKate – це емоційно-насичений концертний драйв, дивовижне поєднання чуттєвого жіночого вокалу, осмислених текстів і гарної музики. Цей інді-попгурт прагне до якісного західного звучання, зберігаючи при цьому ритміку своїх рідних мов – російської та української.

У складі групи: Катерина Офліян – вокал, Фіма Чупахін – клавішні, Ігор Бірюченко – барабани.

Концерт почнеться 28 березня о 18:00 у Культурно-громадському центрі ШELTER+ за адресою вул. Армавірська, 28 (р-н 44-го кварталу).
Коштує 50 грн,для студентів і школярів – 40 грн (добровільна пожертва на благодійні проекти КГЦ ШELTER+)

Концерт відбувається за партнерського сприяння Об’єднання Відповідальних Громадян.


Події в соціальних мережах:
https://www.facebook.com/events/1428060810825402/
https://vk.com/delikate_shelter