Ми, учасники Об’єднання Відповідальних Громадян, з болем і нерозумінням сприйняли звістку про те, що 31 січня 2015 року депутати Криворізької міської ради не внесли до порядку денного чергового засідання питання про визнання Російської Федерації державою-агресором. Таким чином, народні обранці не лише знехтували питанням, яке зараз хвилює всіх без винятку громадян України. Вони зрадили десятки загиблих, сотні поранених та декілька тисяч наших співгородян, які зараз захищають територію нашої держави. Є чимало беззаперечних доказів, що бойовики, які зазіхають на суверенність і територіальну цілісність України, фінансуються з Російської Федерації.

У ситуації, коли всі російські мас-медіа втовкмачують у голови громадян своєї країни думку, що українці – їхні вороги, ми не маємо морального права стояти осторонь і чекати. Кожен громадянин, а особливо народний обранець, має всіма силами допомагати перемозі здорового глузду, який зараз беззаперечно на боці України.

Визнання Російської Федерації державою-агресором, на консолідовану думку Об’єднання Відповідальних Громадян, дасть Україні право домагатися від світової спільноти аналогічного рішення. Це потягне за собою включення максимальних важелів упливу на вище керівництво сусідньої держави, а відтак дасть право претендувати на відшкодування збитків, завданих Україні внаслідок гібридної війни, розв’язаної за підтримки Російської Федерації проти нашої держави.

Водночас, на нашу думку, таке рішення, правильно розтлумачене і донесене широким масам громадян як України, так і Росії, допоможе відновити родинні, дружні та ділові стосунки, зіпсовані через засилля російської пропаганди.

З огляду на все, виявляємо свою солідарність із громадськими організаціями, які наполягають на тому, щоб Криворізька міська рада якнайшвидше розглянула питання про визнання Російської Федерації державою-агресором. Результати цього голосування продемонструють позицію кожного криворізького депутата, ставлення до полеглих і допоможуть відповідально вибудовувати подальшу стратегію розвитку нашої демократичної європейської держави та її сталевого серця, яким є Кривий Ріг.