Ви колекціонуєте незвичайні листівки та любите обмінюватися ними з друзями, цікавитеся креативними підходами до благодійності чи просто хочете придбати приємну дрібничку й водночас зробити добру справу? Ви давно думаєте про те, що треба чогось досягати, але не знаєте, з якого боку підступитися до реалізації цієї ідеї? Тоді закінчити січень і почати лютий дуже рекомендуємо в товаристві відомого художника-дизайнера з Житомира, self-made-man Іллі Стронґовського.

Добра листівка

У суботу, 31 січня, Об’єднання Відповідальних Громадян та культурно-громадський центр «Шелтер+» запрошує ознайомитися з чудовим проектом «Добра листівка», який презентуватимуть співзасновники Ілля Стронґовський та Лілія Омеляненко.

«Добра Листівка» — це благодійна ініціатива, метою якої є збір коштів на реабілітацію діток з особливими потребами. Автори проекту обрали цікавий шлях — вони продають листівки з роботами сучасних українських художників та ілюстраторів. Це довгостроковий проект; наразі вже зроблено шість накладів листівок, в асортименті їх понад 130 видів. Серед авторів, з якими співпрацює «Добра листівка», є і молоді, і відомі (а також молоді та відомі): Світлана Фесенко, Іван Марчук, Олександр Ройтбурд, Юлія Лазаревська, Наталка Гайда, Олена Гаврищук, Ілля Стронґовський, Святослав Пащук, Андрій Єрмоленко, Юрій Коваль, Владислав Шерешевський та інші. Під час зустрічі можна більше довідатися про проект, поговорити про благодійність як таку та, звісно, придбати листівки з нового накладу.

Про благодійність та інші приємності розкаже Стронґовський

А наступного дня, в неділю, 1 лютого, Ілля Стронґовський дасть майстер-клас на тему «Як чогось досягти». Розповісти він має про що, адже Стронґовський — дизайнер, поет, перекладач, літературтреґер, завжди бажаний учасник Форуму видавців у Львові, Книжкового Арсеналу, лектор тематичних шкіл, став відомим як один із найпомітніших представників покоління двотисячників. Бренд «стронґовський» (з малої літери та через «ґ»), створений ним із власного прізвища, чітко асоціюється із низкою дизайнерських та літературних проектів («Книжка за одну добу», «Молода республіка поетів», футболки з принтами «Зберігайте спокій», ревплакати та інше). Почути наживо автора плакату «Новорічна йолка» та інших прикметних артефактів можна у культурно-громадському центрі «Шелтер+» 1 лютого о 12:00.

Вхід на недільний захід – 40 грн, у суботу Добра листівка – вхід безкоштовний, благодійні внески на розвиток проектів КГЦ «Шелтер+» заохочуються.