Мати й аргументовано відстоювати власну життєву позицію – потреба кожного відповідального громадянина в кожній країні, де панують демократичні цінності. Саме тому Об’єднання Відповідальних Громадян підтримало ініціативу Криворізького дебатного клубу щодо організації Всеукраїнського дебатного турніру «Перший криворізький».

Перший криворізький дебатний турнір готується відповідально-01

Ідея такого заходу виникла після Осінньої дебатної школи. Таким чином, можливо підсвідомо, а можливо, усвідомлено, Євгенія Айдарова та Любов Скворець – дві організаторки дебатного руху – дібрали собі дебатерів, з якими працюватимуть і надалі.

Наразі, за словами організаторок, на базі культурно-громадського центру «Шелтер+» діє дві основні команди: молодша ліга та основна, учасники якої і братимуть участь у «Першому криворізькому». До участі буде допущено 32 команди (команда складається з двох учасників), які пройдуть відбіркові тури, і щасливчики змагатимуться за звання найкращих в Україні.

Змагання відбуватимуться у форматі британських парламентських дебатів: у двобої зійдуться чотири команди, дві з яких представлятимуть владні інтереси, інші дві – опозицію. За міжнародними стандартами, організатори не мають права оголошувати теми раніше, ніж за 15 хвилин до початку туру, хоча й натякають, що це не має бути гіперскладно.

Перший криворізький дебатний турнір готується відповідально-05

І формат, і сам турнір розрахований на те, щоб об’єднати людей, занурити їх в епіцентр подій, змусити рухатися та мобілізувати власні сили. Відбір дебатерів відбувався до 24 січня, ті, хто не впевнений у власних сил, можуть бути також задіяні як волонтери та вболівальники. Власне турнір має відбутися в Кривому Розі 7 лютого.

Організатори «Першого криворізького» відкриті до будь-якої співпраці, тому зареєструватися, поставити питання чи просто поспілкуватися можна, перейшовши за посиланням.