5-го січня у приміщенні Центральної дитячої бібліотеки пройшов ініційований активісткою Об’єдання Відповідальних Громадян Нелею Сауляк майстер-клас «Лялька-мотанка з серветок». Його провела Євгенія Фурман — дивовижна народна майстриня, художній педагог хобі-клубу «Натхнення».

лямо03

Техніка виготовлення ляльок-мотанок із серветок дуже легка і цікава. Окрім серветок і ниток, які мотаються за годинниковою стрілкою, нічого не треба. Різноманіття візерунків на серветках дозволяє створити безліч варіантів. Папір можна підрізати, виправляючи похибки, якщо ляльку робить дитина.

Як бонус — Євгенія Фурман показала, як робити ангелят із ватних дисків. Чарівні пухнасті ангелочки виготовляються за кілька хвилин!
— Я навіть не уявляла, що з ватних дисків можна зробити таке диво! — в захваті промовляла дівчинка на майстер-класі, відчувши, як це приємно — створити щось своїми руками.

Лялька-мотанка — найдавніша іграшка у світі. Її найлегше зробити, а найцікавіше те, що діти дуже люблять нею гратися. Чому українська лялька без лиця? Коли дитинка нею грається, так їй легше уявити і вигадати емоції — впевнена Євгенія Фурман. Лялька сміється, плаче, спить чи радіє…

З давніх-давен мотанку робили не лише як іграшку, а ще як берегиню сім’ї від недоброго ока. Чудовий, відповіданий подарунок, зроблений з любов’ю, пасуватиме кожному.