Третє місце на всеукраїнському конкурсі «Лови джинсу!» присуджено криворіжцям, активістам Об’єднання Відповідальних Громадян Сергію Мокрякову та Ірині Роік.

лови джинсуНещодавно стали відомі результати конкурсу «Лови джинсу!», що тривав у період передвиборчої агітації (вересень-жовтень) за ініціативи Інституту масової інформації. Конкурсні роботи приймали у двох номінаціях, кожна з яких стосувалася місцевих видань:

  1. фотофіксація прихованої агітації;
  2. статті з аналізом «джинси».

За підрахунками організаторів, було надіслано 550 фотографій та 14 аналітичних публікацій. Таким чином виявили свою громадянську позицію активісти з 17 областей України, серед яких і Дніпропетровська.

Учасники Об’єднання Відповідальних Громадян Сергій МОКРЯКОВ та Ірина РОІК протягом місяця ретельно відчитували криворізьку пресу: загальноміські друковані видання («Червоний гірник», «Домашня газета», «Кримінал Кривбасу»), електронні ЗМІ (www.0564.com) та галузеві багатотиражки («За агломерат!»). Активісти видали на-гора три ґрунтовні аналітичні звіти, які здобули неабияку увагу інтернет-аудиторії. За ретельність, аргументованість і креативний підхід відповідальних криворіжців знані журналісти та медіа експерти, які входили до журі конкурсу «Лови джинсу!», присудили їм третє місце.

«Неможливо було залишатися байдужими під час такої агресивної передвиборчої кампанії . Звідси виникла потреба робити щось, щоб отямити людей, які довірливо сприймали «джинсу» за журналістський матеріал. Певно, хотілося таким чином вплинути й на совість журналістів, які, маючи на меті заробіток, забували про власну гідність і про обов’язки перед читачем. Основним моїм завданням було систематизувати ту інформацію, яку знаходив Сергій і зробити з неї повноцінну статтю».

«Аналізувати журналістські матеріали я почав ще до того, як дізнався про конкурс, — розповідає Сергій Мокряков. — Та тоді це був не так аналіз, як думки з приводу того чи іншого сюжету або статті. Потім ці окремі дописи перетворилися в серію. Я хотів звернути увагу людей на брудні методи агітації, а також увагу самих ЗМІ, які ці методи застосовують, на те, що вони смішно виглядають в очах людей. І дуже радий, що наша робота не лишилася поза увагою ані тих, ані інших, а також вдячний організаторам конкурсу за високу оцінку наших дій».

Ознайомитися з одним тижневим звітом можна за цим посиланням.