Валентинів день

КГЦ ШELTER+ та театральна платформа “Ремарка” за підтримки Об’єднання Відповідальних Громадян представляє: вперше у Кривому Розі театр-студія “Splash” (м.Київ) з виставою за п’єсою Івана Вирипаєва “ВАЛЕНТИНІВ ДЕНЬ”. На 7-му Одеському фестивалі театрів “МОЛОКО” за цю постановку “Splash” отримали найвищу нагороду – Гран-Прі.

Отже, криворіжці побачать п’єсу відомого сучасного драматурга Івана Вирипаєва «Валентинів день». В 70-ті роки минулого століття п’єса Михайла Рощина «Валентин і Валентина» стала яскравим явищем у театральному світі. В ній ішлося про те, як практичні батьки віднадили від дівчинки зразкового виховання Валентини закоханого хлопчика Валентина – сина провідниці… Вирипаєв написав продовження… SPLASH поставив спектакль …

Ця вистава є синтезом різних жанрів. Така собі подорож у часі. Змінюються картинки життя, змінюється настрій, змінюється наше ставлення до персонажів… Ось які враження лишилися після показу у відомого українського режисера, члена журі фестивалю «Молоко» Дмитра Мельничука: «Вистава «Валентинів день» – прекрасний подарунок всім шанувальникам театрального мистецтва. Дивлячись її, глядач здатен пережити повну гамму почуттів – голосно посміятися, поспівчувати героям, разом із ними помріяти, а в фіналі несамовито аплодувати, ковтаючи сльози… Дуже скупа сценографія, але, власне, більшої і не треба… Адже головне місце у виставі займають прекрасні акторські і режисерська роботи… Чудове музичне оформлення. Колеги, ще раз ДЯКУЮ ВАМ за виставу. Я завжди вірив у «катарсис» (от давн.-гр. Κάθαρσις – очищення через співпереживання). Завдяки вам я вірю в нього ще більше».

Театральна платформа «Ремарка» – це новий проект волонтерів Культурно-громадського центру ШELTER+. Його ініціатор Ярослав Корнієнко пояснює: «Я мрію про свій театральний колектив і хочу надихати криворізьку молодь теж думати в цьому напрямку. Адже театр – це те, що завжди мало великий вплив на суспільство. Вірю, що за допомогою зокрема і театру можна змінити Кривий Ріг на краще. Я виріс у Жовтневому районі, тому для мене було завжди проблемою відвідувати різні культурні заходи в центрі міста. Зараз маю бажання надати можливість мешканцям північної частини нашого міста ставати учасниками доступних культурних подій. Ми хочемо довести, що театр – це молодіжно, модно та сучасно».

Початок вистави в ПК ім. Богдана Хмельницького (вул. Ватутіна, 33) в суботу 15 листопада о 17:00.

ВАРТІСТЬ КВИТКІВ – 35 грн (для студентів 25 грн).

Додаткова інформація за тел. 063 153 20 09; 097 209 39 10 або http://shelter-plus.livejournal.com/18934.html