стосонце

Вона народилася в Кривому Розі, але останні 12 років живе в Києві. Сьогодні вона – поетеса, вірші якої високо оцінюють критики з різних країн, арт-менеджер, піар-спеціаліст у сфері концертного промоушну та промо артистів.Лауреат третьої літературної премії видавництва «Смолоскип» (2013-2014). Фіналістка проекту «Прогулянка з поетами» Міжнародного поетичного фестивалю «Meridian Czernowitz-2012». Переможиця конкурсу хайку Міжнародного фестивалю поезії «Spoke’n’Word on Tour» (кращий хайку було інстальовано у варшавському метро серед переможців з усього світу). 

«Кривий Ріг… Минуло 12 років як я поїхала звідти, – пише Мідна, – ніби пройшла за цей час повний цикл росту і розвитку. За всевишніми планами повертаюся у рідне місто вже у новому стані і новій якості. досі не можу повірити в те, що мене буде слухати моя мама і брат приходьте, будь ласка, всі, хто буде поряд!»

Перша збірка молодої поетеси викликала неабиякий резонанс в мистецьких колах. ««Вірші «Стосонця» різняться змістом, ритмом і настроєм, – пише в рецензії Сергій Жадан, – від казкових героїчних голосів до стишених медитативних мелодій, від пристрасних освідчень до врівноваженого спостереження за змінами погоди та настрою. Оптика в них поєднує в собі як максимально побутове, фокусоване на деталях бачення реальності, так і прозоре абстрактне зображення речей та явищ. Тож сказавши одного разу: «єдиний закон – той що дає свободу», Мідна далі спокійно і впевнено стверджує: «ось він мій шлях – ясний та дзеркально чистий», на підтвердження цих слів пропонуючи своє «Стосонце».

Презентація збірки відбудеться в п’ятницю 24 жовтня, 18:30 в рамках Event-кафе “Осередок”, нового проекту КГЦ ШELTER+. За сприяння Об’єднання Відповідальних Громадян.
Адреса: вул. Армавірська, 28, 2 поверх (р-н 44-го кварталу)

“Event-кафе “Осередок” – культурні події високої якості: від новітніх настільних ігор до нестандартного та надихаючого кіно, від літературних читань до яскравих музичних виступів. Все, що може бути культурним – все є у нас (якщо чогось немає – дайте знати)

Докладніше про Мідну і захід: http://shelter-plus.livejournal.com/18429.html