Градус передвиборчої кампанії з позачергових виборів до Верховної Ради, які відбудуться 26 жовтня, підвищується з кожним днем. Від Кривого Рогу і найближчих районів по 31, 32, 33 і 37 округах буде обрано чотирьох людей. На думку учасників «Об’єднання Відповідальних Громадян», дуже важливо об’єднати зусилля всіх небайдужих мешканців Кривого Рогу, щоб достойні «нові обличчя» набрали якнайбільше голосів, а представники минулої дискредитованої влади та підконтрольні їм особи стали вічними «папєрєдніками».

kazhemo-ni-starij-vladi

Для досягнення цієї мети співзасновник «Об’єднання Відповідальних Громадян» Максим Глазков ініціював громадський рух «Я кажу «ні» старій владі!». Його учасники закликають справді демократичних проукраїнських кандидатів на названих округах зняти свої кандидатури на користь одного з-поміж них, хто матиме найвищий рейтинг, аби голоси виборців не розпорошилися. Переважно рух розвиватиметься через соцмережі – вже створено групи у Фейсбук і ВКонтакті, до яких можна долучатися і робити репости, але потім має перерости в іншу акцію, яку Об’єднання оголосить незабаром.

Максим Глазков переконаний: «Десятки, сотні або й тисячі таких репостів можуть вплинути на нових для криворізького політичного середовища кандидатів, аби вони домовилися між собою залишити одного. Взагалі, у нас в Україні ще дуже низький рівень виборчої культури. Кандидати мало спілкуються з виборцями, виборці мало цікавляться кандидатами. Я ще не кажу про дебати між кандидатами! Саме право голосувати і напряму обирати своїх представників до головного законодавчого органу дістався українцям майже задарма, тому українці це право недооцінюють, нехтують ним. Результати цього ми всі особливо відчули за останні 12 місяців».

Аби гарантувати об’єктивність і неупередженість руху «Я кажу «ні» старій владі», «Об’єднання Відповідальних Громадян» сформулювало вимоги до кандидатів, взяло на себе відповідальність провести незалежне фахове об’єктивне опитування громадської думки, а також донести «новим обличчям» інформацію про активність учасників руху. Перші результати буде оприлюднено вже найближчим часом.

Максим Глазков