Кілька місяців тривало обговорення, яким має бути логотип Об’єднання, і пошук дизайнера, котрий міг реалізувати задум. І от нарешті маємо результат.

ovg

«За основу лого, – розповідає координатор Об’єднання Відповідальних Громадян Юлій Морозов, – було взято образ карабіна як символу надійності і поєднання різних елементів. Наш «карабін» трохи розімкнений, привідкритий, що означає відкритість нашого об’єднання – чіпляйтеся, долучайтеся! Та навіть якщо людина відразу не побачить всіх образів, для лого все одно характерна простота, стриманість, прозорість, а це саме ті якості, на які зорієнтоване наше Об’єднання».

Ілля Стронґовський, відомий дизайнер та ілюстратор, уславився на всю країну цієї зими, коли концептуально намальована ним ялинка – «йолка» – стала одним із символів майданівського спротиву. Ілля і сьогодні лишається соціально активним, зокрема, розвиваючи благодійну ініціативу «Добра листівка». В її рамках створюється унікальний повноцінний продукт, а весь прибуток іде на благодійність. Стронґовський переконаний: «Соціальна відповідальність має стосуватися не тільки бізнесу, хоч про це і говорять найбільше. Звучатиме банально, але кожен, хто претендує на комфортніше життя, має до цього докладатися. Мій внесок – це графічна допомога благодійним та соціальним проектам, на яких, переважно, в плані узручнення і поліпшення в нас усе й тримається. Навіть побіжного погляду на діяльність Об’єднання Відповідальних Громадян вистачило, щоби відгукнутися і взяти участь у правильній справі. Сподіваюся, цей приклад надихатиме, і подібних ініціатив у нас більшатиме»