З 15 по 25 травня 2014 року у галереї «Ф-АРТ» в «Сонячній галереї» буде експонуватися фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива», яка включила у себе 40 кращих фоторобіт, що надійшли на IV Всеукраїнський фотоконкурс «Благодійність крізь призму об’єктива» організований Українським форумом благодійників.

Благодійність крізь призму об’єктива

Ці 40 фотографій були обрані з понад 550 робіт, які фотографи – професіонали і аматори – слали на конкурс з усіх куточків України. Фотовиставка пропонує відвідувачам нетривіальні сюжети про людей, які нечасто потрапляють у кадр, однак завжди привертають увагу. Ці люди розкривають таємницю: як ставати багатшими, віддаючи багато, і як ділитися щастям, будучи обділеними. Світлини зафіксували миті благодійності в освіті, в культурі, в охороні здоров’я та в соціальному захисті, у спорті, у житті громад та в ініціативах простих громадян. Вони показали, як волонтерство змінює світ, і якою бачать благодійність діти.

Традиційно після експозиції у Києві, виставка подорожує всією Україною. Цього року, завдяки зусиллям Об’єднання Відповідальних Громадян, серед 11 українських міст, що приймають «Благодійність крізь призму об’єктиву», опинився і Кривий Ріг.

15 травня о 18:00 відбудеться урочисте відкриття виставки. Протягом 10 днів, разом зі всеукраїнською експозицією, відбуватиметься благодійний розпродаж картин і фотографій криворізьких митців. Всі виручені гроші підуть на реалізацію благодійного проекту «Магазина Добра» – придбання обладнання для сенсорної реабілітаційної кімнати у дитяче неврологічне відділення Клінічної лікарні №8. Закликаємо криворізьких митців приєднатися до акції, пожертвувавши свої роботи!

«З кожним роком історії благодійності, які за правилами фотоконкурсу учасники надсилають разом з фотографіями, стають більш сильними та глибокими. Цьогоріч на світлинах вперше за чотири роки проведення фотоконкурсу з’явилися такі теми, як робота з дітьми, які народилися в колоніях суворого режиму; клоунотерапія з важкохворими дітьми; боротьба за права людей, які живуть з ВІЛ та гепатитом С; активізація сільських громад тощо. А значить, у нас є більше яскравих продуктів для популяризації благодійності – однієї з головних задач діяльності Українського форуму благодійників. Адже ми щиро віримо, що шляхом популяризації найкращого досвіду та прикладів для наслідування, ми зможемо заохотити ще більше небайдужих громадян до доброчинної діяльності»

Анна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників

«Ключовим завданням нашого Об’єднання є розвиток громадянського суспільства в Кривому Розі. Це неможливо без широкого усвідомлення нашими земляками важливості благодійності. Ми всі маємо повірити, що це реально для кожного – не тільки для мільйонерів на кшталт Білла Гейтса, чи святих безсрібників, як Мати Тереза. Кожному з нас варто звернути увагу на тих, кому набагато важче, ніж нам, і запитати себе – чим я можу допомогти? Вірю, що ця фотовиставка, яку ми з радістю організовуємо в Кривому Розі, надихне на це багатьох»

Юлій Морозов, координатор Об’єднання Відповідальних Громадян

 

Мобільний партнер фотовиставки – компанія Life:). Партнери виставки в Кривому Розі – фотостудія «Імідж» і Культурно-громадський центр ШELTER+.

Безкоштовно відвідати виставку можна за адресою пл. 30-річчя Перемоги, 1, ТРК “Сонячна галерея”, галерея «Ф-АРТ» на другому поверсі. Графік роботи виставки – кожного дня з 11:00 до 19:00.

Докладніше:

  • http://www.photo.blagodiynist.info/
  • http://vidpovidalni.org/photo-blagodiynist
  • чи за телефоном 067-564-41-77 (В’ячеслав Білоус)