4 червня Кривий Ріг вперше матиме змогу побачити ще незвичний для України жанр – форум-театр.
«Разом із громадами ми аналізуємо соціальні проблеми за допомогою театру та озвучуємо їх через театральні вистави», – говорять організатори проекту.
22 травня в Дніпропетровську відбулася прем’єра форум-вистави про побудову миру та сильних спільнот. А в суботу, 4 червня, о 15:00 форум-театр можна буде відчути в Кривому Розі в приміщенні арт-галереї “Ф-АРТ” (другий поверх ТРЦ “Солнечная Галерея”). Вхід вільний та без попередньої реєстрації. Запрошуємо криворіжців взяти участь в заході нового формату. Докладніше про подію тут: https://www.facebook.com/events/1005176699558458/

“Форум-театр — це вид діалогового мистецтва, де питання ставлять актори, але вирішення ми шукаємо разом з глядачами. Кожен глядач має змогу змінити хід подій, не лише через слова, а й через дію”, – заявляє “джокер” семінару та вистави, член громадської організації “Театр для діалогу” Богдан Дєдушкін.
Семінар та виставу проведе київська громадська організація “Театр для діалогу” у співпраці з ГО “Громадська Палата України”.
«У кожного з нас в житті є досвід встановлення діалогу, поліпшення стосунків, а значить, встановлення миру в сім’ї чи в робочому колективі. А це вже точка на карті, де після конфлікту є мир. І якщо таких точок на карті буде більше, то їх буде більше в наших спільнотах, в нашій країні. На виставі ми зможемо вирішити, який крок нам зробити вже завтра, щоб покращити ситуацію, щоб встановити мир”, – підкреслює “джокерка”-початківець з Дніпропетровська Наталія Жебрик.

Проект в рамках діяльності Української ініціативи зміцнення громадської довіри (UCBI) фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Ініціатива «Театр для діалогу» була заснована в лютому 2014 року як рух солідарності з протестувальниками Майдану та як альтернатива насильству у відповідь на кризу в Україні. В якості громадської організації “Театр для діалогу” було зареєстровано на початку 2015 року.

Сьогодні «Театр для діалогу» – це українська неприбуткова громадська організація, яка працює з громадськими та профспілковими активістами, а також представниками різних дискримінованих груп та людьми, що прагнуть до соціальних іновацій. На заходах ГО “Театр для діалогу” ці люди мовою театру обговорюють пригноблення, з якими вони стикаються, і разом знаходять індивідуальних стратегій та системних рішень для актуальних проблем.

Більше про ГО “Театр для діалогу”: www.tdd.org.ua