З 25 травня по 3 червня незабутні емоції даруватиме, особливо малечі, V Фестиваль мистецтва та кіно для дітей «Чілдрен Кінофест».

Захід проходитиме на базі кінотеатру Мультиплекс ТРЦ «Union» за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Державного агентства України з питань кіно, посольств і культурних представництв країн — учасниць фестивалю.

Серед регіональних партнерів — Об’єднання Відповідальних Громадян та КГЦ ШELTER+.

До уваги глядачів віком від 4 років у межах конкурсної програми буде представлено сім фільмів, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. Серед них документальна стрічка «Земля» від британської студії ВВС, фентезі «Сторожова застава» від українського режисера. Також до програми увійшли шведсько-норвезька історія «Сів заблукала уві сні» та картина спільного виробництва Чехії та Словаччини «Маленька Гавань».

Відбудеться прем’єра найкращої за версією «Сезар» анімаційної стрічки «Великий злий лис та інші історії» (Франція). Буде нагода поринути у дивовижний світ угорської анімаційної стрічки «Історії з озера» та сповнитись позитиву, переглядаючи німецьку комедію «Витівки близнят».

Поза конкурсом маленькі глядачі зможуть познайомитись з анімаційною класикою — стрічкою «Острів скарбів» режисера Давида Черкаського, яка цього року святкує 30-річчя прем’єри.

Спеціальною подією також стане показ фіналістів конкурсу короткометражних дитячих фільмів, знятих дітьми. За традицією закриє фестиваль володар гран-прі попереднього року — британський фентезі-фільм «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу», екранізація бестселера англійської письменниці Джорджії Бінг.

Вхід на всі покази безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю http://childrenkinofest.com/

Довідка за телефоном: 097 209 39 10