IMGP0487-5В неділю, 27 вересня, у Кривому Розі відбувся грандіозний велозахід під назвою “Критична Маса і Крітеріум / Critical Mass & Criterium”.

Це – рух велосипедистів за свої права та побудову велоінфраструктури в містах, започаткований у 60-х роках минулого століття. “Критична Маса” проходить у всьому світі, а віднедавна і в Україні. Подібні заходи вже відбувались у Львові, Харкові, Одесі та багатьох інших містах.

IMG_0233– Ми підхопили цю акцію, – розповідає організатор, голова громадської організації UBF Денис Дубов, – адже в нашому місті практично немає велодоріжок, і безпека пересування велосипедом на дуже низькому рівні.

IMGP0487-8У заході, який тривав близько шести годин, окрім пробігу, заїздів у різноманітних категоріях – Шосе, МТБ, МТБ (любителі) та категорії “Дівчата” – виступали спеціалісти – медики і юристи. Лікарі говорили про надання первинної медичної допомоги при падінні, а юрист, член ради Об’єднання Відповідальних Громадян Світлана Сова розповідала про права велосипедистів як учасників дорожнього руху.
IMG_0119– Юридична консультація дуже актуальна, бо трапляється різне, часом велосипедистів залякують, їм погрожують. Світлана підказала широкій аудиторії, як поводитися та захистити себе і свій велосипед, – розповів Денис Дубов.

– Мене запросили виступити велосипедисти, і це свідчить, що вони – люди відповідальні, – говорить Світлана Сова. – Їх цікавлять права та обов’язки при ДТП, правила поводження і фіксування порушень, виклику ДАІ. Видно було, що правової інформації людям бракує.

IMG_0074Пробіг і заїзди прикрасили виступи Dance Studio QUEENS,  Workout і Театр Вогню “Arm Knot”. А насамкінець було нагородження переможців змагання – диван “BEST” від  ТМ “dommino” дістався Миколі Дроніку, а велосипед Giant Revel 1 – Віталію Дуброву.

IMG_0347 IMG_0233 IMG_0639 IMG_0145