Всеукраїнська акція «Зробимо Україну чистою!» відбулася у Кривому Розі одночасно в кількох місцях при березі Саксагані. Якщо в інших містах через негоду захід був перенесений, то у нас активні відповідальні громадяни встигли поприбирати до початку дощу.

zuch-2014-03Працювали на Зарічному в районі пустиря між школами №№ 125 і 126 у бік річки Саксагань, біля греблі КРЕСу, від мосту на вулиці Кремлівській до мосту на вулиці Дишинського, біля пішохідного мосту, що неподалік від шахти «Родіна», а також у балці Калетіна, яка розташовується біля міської лікарні №2.

Координаторами всіх названих прибирань були учасники ініціативи «Об’єднання Відповідальних Громадян» — Володимир Авєрін, Тарас Грузін, Ольга Хвостова та Валерій Подколзін. Участь в акції взяли городяни різного віку, професій та віросповідань. На заклик «Об’єднання Відповідальних Громадян» відгукнулося близько семи десятків городян. До проведення акції також акції долучилися працівники Криворізького залізорудного комбінату та старшокласники загальноміської школи №32.

Саме участь школярів Валерій Подколзін вважає найбільшим успіхом і проривом, бо таким чином діти залучаються до безпосередньої екологічної роботи. «Старшокласники за сприяння педагогів та особистої участі директора школи Олени Володимирівни долучилися до участі в акції «Зробимо Україну чистою!», дізнавшись про неї через Інтернет. Вийшли на зв’язок зі мною виключно з питанням допомоги з вивезенням сміття. Не знаю, скільки, але їх було дуже багато! Порахувати не було ні часу, ні можливості. Зібране сміття складували в мішках у недосяжному для автомобіля місці, біля води. Для вивозу його потрібно було донести нагору, на греблю. Двічі повторювати прохання не довелося! Треба було бачити, як школярі гуртом понесли мішки нагору. Чи ви бачили колись, як мурахи йдуть вервечкою один за одним у певному напрямку і кожен щось несе?.. Було дуже схоже! Молодці! Дружні, веселі, завзяті!» – повідомляє Валерій Подколзін на своїй сторінці у «Фейсбук».

Дощ завадив провести літературну частину суботника, яка була запланована у парку біля стадіону шахти «Октябрська», але не зіпсував настрою учасникам заходу.
Всеукраїнська акція «Зробимо Україну чистою!» у Кривому Розі вдалася, далі буде.